Hoppa till sidans innehåll

Vi stänger anläggningen t o m 8 mars

23 FEB 2019 07:32
Under fredagskvällen når oss information om vidare smittspridning även i vårt närområde. Med anledning av detta stänger vi anläggningen från och med 22 feb 2019 tills vidare.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2019 07:32

Vi stänger anläggningen!

Under fredagskvällen når oss information om vidare smittspridning även i vårt närområde. Med anledning av detta stänger vi anläggningen från och med 22 feb 2019 tills vidare.

Detta innebär att inga hästar får lämna och inga hästar får besöka anläggningen.

Gällande vår ridskoleverksamhet fortsätter den som planerat. Elever som har privathäst, som inte är uppstallad på SmRK, med i ridskoleverksamheten rider tills vidare skolhäst.

Vi vill även uppmana samtliga besökare att vidta följande försiktighetsåtgärder: 

  • Undvik om möjligt att vistas i andra stall eller ha kontakt med andra hästar. Har Ni kontakt med hästar i andra stall behöver ni ha rena kläder, skor samt övrig utrustning när ni kommer till SmRK. Låna gärna hjälm och säkerhetsväst på plats.
  • Var noga med handhygien. Tvätta och desinficera gärna dina händer både när du kommer till SmRK och när du åker härifrån.
  • Lämna dina egna borstar och din ryktlåda hemma. Använd ridskolans saker tills vidare.
  • Meddela personalen om du vistats i stall med sjuk häst eller om du misstänker att någon av våra hästar inte mår bra.

De smittor som just nu rör sig på flera platser i landet är bland annat kvarka, hästinfluensa och flera former av EHV. Vill Du läsa mer om dessa sjukdomar kan vi rekommendera www.sva.se

 På Sörmons Ridklubb har vi i dagsläget inga sjuka hästar och så önskar vi att det förblir. Vi är mycket måna om våra fyrbenta vänner och hoppas för deras välbefinnande att alla respekterar detta och hjälper oss hålla våra hästar friska!

Skribent: Malin Stenson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sörmons RK - Ridsport
Box 2063
65002 Karlstad

Besöksadress:
Katås 107
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info