Hoppa till sidans innehåll

Sörmons Ridklubb söker anläggningsstöd

05 OKT 2019 10:17
För att ha möjlighet att genomföra större underhållsarbeten av vår anläggning har föreningen vänt sig till kommunen med ansökan om kommunalt bidrag.
  • Skapad: 05 OKT 2019 10:17

Sörmons Ridklubb har ansökt om ett extra anläggningsstöd hos komunen. Eftersom vår anläggning ägs av föreningen och inte är kommunalägd uppstår ibland kostnader för underhåll och reparationer av engångskaraktär som föreningen har svårt att finansiera. I dagsläget har vi behov av att investera i bl.a. ridhusbevattning och byte nederdel av sarg i stora ridhuset. För att kunna bedriva en trygg och säker verksamhet för barn, ungdomar och vuxna måste investeringarna göras inom kort. Det har medfört att vi nu sökt anläggningsbidrag hos kommunen.
I kommunen pågår just nu en ridskoleutredning som föranleddes av att ridskolorna skall få möjlighet till nolltaxa jämnlikt andra idrottsföreningar. Detta skulle innebära att föreningen får kommunal ersättning för anläggningens driftskostnader såsom el, försäkringar och liknande. Detta är betydande kostnader i halvmiljonklassen. Om förslaget går igenom skulle föreningarna slippa söka extra anläggningsstöd och driftsbidrag för att klara löpande verksamhet. Karlstad kommun har stor förståelse för ridskolornas situation vilket vi är mycket tacksamma för.
> Mvh
> Styrelsen med personal

Skribent: Anna Wördin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sörmons RK - Ridsport
Box 2063
65002 Karlstad

Besöksadress:
Katås 107
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info