Hoppa till sidans innehåll

Nu händer det saker!

01 JUN 2020 16:04
Vi är nu i full gång med vårt LOVA-projekt!
  • Uppdaterad: 01 JUN 2020 16:04

Nu händer det saker på anläggningen!
 Sörmons Ridklubb fått ett miljöbidrag från länsstyrelsen. Det är ett vattenvårdsprojekt som kallas LOVA.
Syftet med projektet är att det ska reducera utsläppet från våra hagar samt bidra med att minska näringsläckage och övergödning av Vänern. Vi förbättrar på så sätt miljön för både våra hästar och minskar samtidigt risken för övergödning.
Sörmons ridklubb är den första ridanläggningen i regionen som tar del av LOVA projektet så vi är mycket tacksamma och förväntansfulla. 
Arbetet har påbörjats och alla våra hagar kommer dräneras och beläggas med nytt underlag. Det kommer anläggas några så kallade utjämningsdammar och slutligen en större damm nedanför stora ridhuset.
Vi vill även passa på att tacka Karlstad kommun som bidragit till att göra projektet möjligt genom att upplåta mark för bl.a  en fosfordamm. Utöver mark för dammen har föreningen också fått ytterligare mark för att kunna utveckla vår fina anläggning.
Projektet kommer ta ca 10 veckor och kommer bli ett stort lyft för såväl våra hästar som för miljön och anläggningen. Arbetet kommer främst pågå vardagar mellan kl. 07.00-16.00 vilket innebär att stor del av våra yttre ytor är arbetsplatsområde.
Vi hoppas att arbetet inte medföra några större störningar för vår verksamhet.
 
Mvh Anna 

 

 

Skribent: Anna Wördin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sörmons RK - Ridsport
Box 2063
65002 Karlstad

Besöksadress:
Katås 107
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info